Onze Werkplaats

In onze werkplaats in Denekamp werken wij vol trots en met passie aan uw ski's en/of snowboards.

Met een uiterst modern machinepark en de computergestuurde apparatuur van Montana International AG ,kunnen wij uw materiaal optimaal prepareren voor in de sneeuw! Doordat we trots zijn op de materialen waarmee we werken, willen we onze producten er ook zo uit laten zien. We dragen goede zorg voor ons machinepark en onderhouden dit zoveel mogelijk zelf onder auspiciën van Montana. Jaarlijks onderhoud, keuring en updates van de machine en benodigde software door de technisch specialisten van Montana maakt dat we de kwaliteit van de Kienhuis Ski & Board Service kunnen waarborgen. De jarenlange samenwerking met Montana is de basis van onze kwaliteitsdienst.

De machines in onze werkplaats

Montana Sport is onze machine leverancier. Met deze Zwitserse leverancier kunnen wij uw producten met Zwitserse precisie prepareren voor de sneeuw.

Om uw materiaal te kunnen preparen gebruiken we de volgende machines:


Montana Crystal Magic Pro II

Onze nieuwste slijprobot, met automatische belading, de Montana Pro technologie, Griptech, Radial Tuning en een afblaassysteem om het materiaal droog te blazen.


Montana Saphir II Pro

Onze andere slijprobot, met automatische belading, de Montana Pro technologie, Keramisch slijpen van de zijkant, Radial Tuning en een afblaassysteem om het materiaal droog te blazen.


Montana P-Tex Speedmaster

Onze opvulmachine die alle ski's opvult, de machine verwarmt met een smeltkop P-Tex materiaal tot 320 graden. Met een 'uitstrijkmes' worden de beschadigingen in het belag opgevuld en wordt zo min mogelijk P-Tex materiaal verbruikt.

Montana Waxfuture

De Montana Waxfuture of Race Waxer is de in de race bewezen waxmethode voor de hoogste eisen. Het zorgt voor betere en duurzame glij eigenschappen. Door middel van dubbele infraroodlampen wordt de wax dieper, en homogener in de ski's opgenomen. Met als resultaat verbeterde en langere glij eigenschappen. 


Montana Waxmaster

De Montana Waxmaster is de waxmachine met dubbele rol. De eerste rol om de wax warm aan te brengen, de tweede rol om het materiaal te polijsten.


Montana Monty Belt

De Monty Belt is de multifunctionele slijpmachine van Kienhuis. Deze wordt gebruikt voor het verwijderen van roest en vuiligheid in het voortraject. Het belag wordt hierdoor gereinigd.


Montana Monty Extruder

Als laatst benoemen we de Monty Extruder, dit is een handpistool waarmee het laatste puntje op de i kan worden gezet, wat betreft het opvullen. Er kan plaatselijk worden opgevuld en zo kunnen bijna alle opvullingen nauwkeurig worden verwerkt.Bekijk de video om de werkplaats van Kienhuis Ski & Board Service te zien

De video geeft een inkijk in onze werkzaamheden. Ook is te zien hoe de verschillende machines van Montana werken!

Meer informatie nodig over de werkplaats?

Neem gerust contact op met Kienhuis Ski & Board Service.